Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Twoje dane będą przetwarzane zgodnie z naszą polityką prywatności
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Polityka prywatności

Polityka prywatności sklepu

 

Zapewniamy naszym Klientom pełne poszanowanie ich prywatności oraz ochronę ich danych osobowych.

 

Dane osobowe przekazywane nam przez Klientów przetwarzamy w sposób zgodny z zakresem udzielonego przez Klientów zezwolenia oraz wymogami prawa, w szczególności zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. Nr 133, poz. 883 z późn. zm.). Dane osobowe Klientów przechowujemy na serwerach zapewniających ich pełne bezpieczeństwo. Dostęp do bazy danych posiadają jedynie uprawnieni pracownicy Sklepu.

Każdy Klient, który przekazał nam swoje dane osobowe ma pełną możliwość dostępu do swoich danych w celu ich weryfikacji, modyfikacji lub też żądania usunięcia.

Sklep nie przekazuje, nie sprzedaje ani nie użycza zgromadzonych danych osobowych Klientów osobom trzecim, chyba że dzieje się to za wyraźną zgodą lub na życzenie Klienta albo na żądanie uprawnionych na podstawie prawa organów państwa w związku z toczącymi się postępowaniami.

Nasz Sklep posługuje się również tzw. plikami cookies (ciasteczka). Pliki te są zapisywane na komputerze Klienta przez nasz serwer i dostarczają danych statystycznych o aktywności Klienta, w celu dobrania naszej oferty do jego indywidualnych potrzeb i gustów. Klient w każdej chwili może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania cookies, choć musi mieć świadomość, że w niektórych przypadkach odłączenie tych plików może wpłynąć na utrudnienia w korzystaniu z oferty naszego Sklepu. Pliki cookies zapisywane na komputerze Klienta przechowują informacje na temat:

  • sesji Użytkownika,
  • ostatnio oglądanych produktów,
  • oddania głosu w ankiecie.

 

Pragniemy zwrócić Państwa uwagę, że jeżeli na stronie internetowej naszego Sklepu zamieszczamy linki prowadzące do innych, nieadministrowanych przez nas stron internetowych, to nie możemy odpowiadać ani za zawartość tychże stron, ani za stopień ochrony prywatności realizowany przez administratorów tych stron. Podejmując decyzję o przejściu na takie strony, Klient czyni to na własną odpowiedzialność. Zachęcamy przy okazji do zapoznania się z polityką prywatności realizowaną przez te strony, zanim Klient udostępni im swoje dane osobowe.

Materiały reklamowo - promocyjne wysyłamy Klientom jedynie wówczas, gdy wyrazili na to zgodę. Dotyczy to w szczególności newslettera wysyłanego Klientowi, jeżeli potwierdzi wyraźnie wskazanego przez nas linka zawierającego akceptację na otrzymywanie newslettera o aktualnych promocjach,  rabatach i nowościach w naszym Sklepie. Materiały te dotyczą  wyłącznie oferty naszego Sklepu.

Wszelkie pytania, wnioski i sugestie odnoszące się do ochrony Państwa prywatności, w szczególności danych osobowych prosimy zgłaszać na adres sklep@scandinavianhome.eu bądź telefonicznie pod numerem 12 653 25 35.

 

 

POLITYKA PLIKÓW COOKIE ORAZ POLITYKA PRYWATNOŚCI

 

Niniejsza Polityka dotyczy plików "cookies" i odnosi się do stron internetowych, których operatorem jest firma
Europyro Polska Sp. z o.o. Sp.K.  z siedzibą w Krakowie (zwanych dalej: "stronami internetowymi").


Czym są pliki "cookie"?

Poprzez pliki "cookies" należy rozumieć dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, przechowywane w urządzeniach końcowych użytkowników przeznaczone do korzystania ze stron internetowych. Pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika i odpowiednio wyświetlić stronę internetową dostosowaną do jego indywidualnych preferencji. "Cookies" zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

Do czego używamy plików "cookies"?

Pliki "cookies" używane są w celu dostosowania zawartości stron internetowych do preferencji użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych. Używane są również w celu tworzenia anonimowych, zagregowanych statystyk, które pomagają zrozumieć w jaki sposób użytkownik korzysta ze stron internetowych co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości, z wyłączeniem personalnej identyfikacji użytkownika.

Jakich plików "cookies" używamy?

Stosowane są dwa rodzaje plików "cookies"– "sesyjne" oraz "stałe". Pierwsze z nich są plikami tymczasowymi, które pozostają na urządzeniu użytkownika, aż do wylogowania ze strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). "Stałe" pliki pozostają na urządzeniu użytkownika przez czas określony w parametrach plików "cookies" albo do momentu ich ręcznego usunięcia przez użytkownika.

Czy pliki "cookies" zawierają dane osobowe?

Dane osobowe gromadzone przy użyciu plików "cookies" mogą być zbierane wyłącznie w celu wykonywania określonych funkcji na rzecz użytkownika. Takie dane są zaszyfrowane w sposób uniemożliwiający dostęp do nich osobom nieuprawnionym.

Usuwanie plików "cookies"

Standardowo oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych domyślnie dopuszcza umieszczanie plików "cookies" na urządzeniu końcowym. Ustawienia te mogą zostać zmienione w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików "cookies" w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym przesłaniu na urządzenie użytkownika. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików "cookies" dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).

Ograniczenie stosowania plików "cookies", może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej.

 

W świetle obowiązujących przepisów RODO informujemy, że:

  1. Administratorem danych osobowych (dalej: Administrator) jest: Europyro Polska Sp. z o.o. Sp. L., ul. Tadeusza Romanowicza 17; 30-702 Kraków
  2. Z Administratorem można się kontaktować pisemnie, za pomocą poczty tradycyjnej na adres podany w pkt 1 lub email: info@europyro.pl 
  3. Państwa dane osobowe są przetwarzane na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b RODO, tj. w oparciu o niezbędność przetwarzania do celów :
    a) Zawarcia i realizacji umowy
    b) Na potrzeby realizacji zamówień
    c) Na potrzeby prowadzonej działalności gospodarczej
    d) Dochodzenia roszczeń
    e) Archiwizacji
    f) Udzielania odpowiedzi na pisma i wnioski g) Wypełniania obowiązków prawnych ciążących na administratorze.
  4. Państwa dane mogą być przekazywane następującym podmiotom:
    a) Osobom upoważnionym przez nas, naszym pracownikom i współpracownikom, którzy muszą mieć dostęp do danych aby wykonywać swoje obowiązki
    b) Podmiotom przetwarzającym, którym zlecimy to zadanie,
    c) Firmom kurierskim i pocztowym, które będą dostarczać do Państwa przesyłki
    d) Kancelariom prawnym, ubezpieczycielom, bankom
    e) Podmiotom i organom uprawnionym na podstawie przepisów prawa
  5. Okres przechowywania państwa danych osobowych jest uzależnione od celu , w jakim dane są przetwarzane w oparciu o następujące kryteria:
    a) Przepisy prawa (np. ustawa o rachunkowości)
    b) Okres przez jaki obowiązuje umowa
    c) Okres, który jest niezbędny do obrony interesów administratora
    d) Okres na jaki została udzielona zgoda
  6. Podstawą prawną przetwarzania Państwa danych będzie:
    a) Udzielona zgoda,
    b) Konieczność wykonania umowy lub podjęcia działań na Państwa żądanie przed zawarciem umowy
    c) Konieczność wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze
    d) Konieczność wynikająca z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez administratora, takich jak udzielenie odpowiedzi na Państwa pisma
  7. W związku z przetwarzaniem Pani/Pana danych osobowych przysługuje Pani/Panu prawo do:
    a) żądania od Administratora dostępu do Pani/Pana danych osobowych,
    b) żądania od Administratora sprostowania Pani/Pana danych osobowych,
    c) żądania od Administratora usunięcia Pani/Pana danych osobowych,
    d) żądania od Administratora ograniczenia przetwarzania Pani/Pana danych osobowych,
    e) wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Pani/pana danych osobowych,
    f) przenoszenia Pani/Pana danych osobowych,
    g) wniesienia skargi do organu nadzorczego.

    Z powyższych praw można skorzystać: - za pomocą poczty tradycyjnej na adres podany w pkt 1 - za pomocą poczty elektronicznej e-mail: info@europyro.pl Mają Państwo prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie. Wycofanie zgody nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania Państwa danych, którego dokonano na podstawie udzielonej zgody przed cofnięciem.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl